Een nieuwe nummerplaat aanvragen

nieuwe nummerplaat aanvragenNiets zo vervelend als een nieuwe wagen die klaarstaat voor de deur, maar waar u de baan niet mee op kan omdat u nog  niet over een nummerplaat beschikt. Daarom is het goed u vooraf te informeren over de mogelijkheden die u hebt om een nummerplaat aan te vragen. Zo kan u ervoor zorgen dat uw wagen en nieuwe nummerplaat gelijktijdig ter beschikking zijn en u dadelijk kan genieten.

Er zijn twee manieren om uw nummerplaat aan te vragen waarvan de eerste manier de eenvoudigste is, maar de tweede manier de snelste. Een eerste manier is een aanvraag via uw verzekeringsagent. De verzekeringsagent heeft de mogelijkheid om in enkele snelle en eenvoudige stappen uw nummerplaat online aan te vragen. Zodra alles dan in orde is, krijgt u van het DIV uw nummerplaat en inschrijvingsbewijs in de bus. Deze manier kost u weinig moeite en is eenvoudig, maar het duurt wel enkele dagen voor u de nummerplaat in ontvangst zal nemen.

Een andere en snellere manier is het persoonlijk afhalen van uw nummerplaat en inschrijvingsbewijs in een DIV-kantoor. Er zijn vijf kantoren waar dit mogelijk is waaronder de hoofdzetel in Brussel en vijf provinciale kantoren die in Kontich, Alken, Oostende, Gent en Harelbeke gelegen zijn. Let er wel op dat u een volledig ingevulde inschrijvingsaanvraag mee hebt en uw verzekering reeds in orde is gebracht.