Hoe een mojito maken?

zelf mojito makenWie op zijn eigen terrasje wil genieten van een zalig verfrissende Mojito op een warme zomerdag, kan deze hemelse drank in aan handomdraai maken. Ervaring is absoluut niet nodig, want de drank is verassend eenvoudig te bereiden en alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de betere supermarkt of buurtwinkel.

Hoe maak je een mojito?

Eerst en vooral is het natuurlijk noodzakelijk om alles in huis te halen voor een zalige Mojito. Onmisbaar zijn een halve limoen, 3 theelepels rietsuiker, een half busseltje verse munt, 5 centiliter witte rum, crushed ice en spuitwater. Crushed ice kan je zelf maken door ijsblokjes fijn te malen met de blender of met een hamer stuk te slaan. Ook de limoen kan je vervangen door geconcentreerd limoensap. Wie niet dadelijk verse munt vindt in de supermarkt kan deze zelf kweken in zijn tuin. Een andere optie is het opzoeken van Marrokaanse winkeltjes, zij hebben vaak hele voorraden munt liggen. Je moet ze wel vaak vragen aan de toonbank en ziet ze dus niet in de winkel zelf.

In het glas.

Heel eenvoudig, alles komt in een gepast cocktailglas terecht. Als volgorde kies je best voor het volgende: eerst de limoen en rietsuiker, dan het crushed ice tot het glas voor drie vierde gevuld is, muntblaadjes, rum en water naar smaak.

En dan?

Genieten! Want niets zo lekker een heerlijke mojito zeker niet als je hem zelf kan maken!