Hoe moet je een ei bakken?

ei bakkenMensen die helemaal niet kunnen koken, zeggen wel eens “ik kan niet eens een ei bakken”. Een ei bakken is nochtans niet zo gemakkelijk als het eruit ziet. Zeker niet als je een spiegelei probeert te maken. Hier is alvast een praktisch stappenplan:

  • Neem een platte pan, niet te klein en niet te groot.
  • Smelt een klontje boter in de pan of gebruik een scheutje olijfolie. Zorg dat de bodem van de pan volledig bedekt is. Op plaatsen waar dat niet zo is, zal het ei immers aan de pan blijven kleven. Een Tefal-pan is hiervoor erg handig!
  • Zet het vuur niet te hoog, want anders zal de boter aanbranden.
  • Eens de boter volledig gesmolten is, breek je de eieren. Dit kan je op de rand van de pan doen of met een mes. Een stevige tik in het midden van het ei is vaak genoeg. Dit vergt wat oefening, maar na even proberen ben je er zo mee weg. Als je een omelet maakt, mogen de dooiers barsten, maar als een spiegelei wil bakken, zul je wat voorzichtiger tewerk moeten gaan.
  • Laat het ei op een laag vuur bakken. Gewoonlijk duurt dit enkele minuten. Laat het niet te lang bakken, want dan wordt het resultaat te droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *