Zelf een milkshake maken

Wie houdt er niet van een lekkere milkshake wanneer het buiten zomers warm is? Natuurlijk kan je naar een ijssalon of taverne gaan, maar de lekkerste milkshakes maak je zelf.

De basis voor iedere milkshake is zowel eenvoudig als overheerlijk. Twee bolletjes vanille-ijs, een deciliter melk en een snuifje vanillesuiker. Even mixen met staafmixer of blender en je milkshake is in een handomdraai gemaakt. Natuurlijk hoeft het hier niet te eindigen en kan je eindeloos experimenteren met lekkere smaken en pittige combinaties.

Eerst en vooral heb je de fruitmilkshakes. Deze zijn snel gemaakt door een honderdtal gram van je favoriete fruitsoorten bij de basismilkshake te voegen. Je kan kiezen voor een aardbeimilkshake, bananenmilkshake, frambozenmilkshake , … maar ook iedere combinatie is mogelijk, je kan het zo gek niet bedenken of je hebt een nieuwe milkshake gemaakt.

Daarnaast kan je ook voor andere smaakmakers kiezen zoals chocolade, koffie of speculaas. Wie zelf milkshakes maakt, kan variëren en combineren. Je kan smaken toevoegen aan de basis, maar ook een ingrediënt vervangen is een mogelijkheid. Zo kan je bijvoorbeeld werken met chocolademelk of koffie-ijs.

Wie zijn milkshake graag opsmukt met alcohol kan er wat rum, blue curaçao, baileys of amaretto aan toevoegen. Ook hier is ruimte te over voor creativiteit. Bij het mengen met alcohol is het wel belangrijk iets minder melk te gebruiken. Anders is het moeilijk de milkshake voldoende dik te maken.