Zelf Sangria maken.

Sangria makenDe meest klassieke drank om als aperitief aan te bieden bij een zomerse barbecue, een verjaardagsfeestje of een gezellige bijeenkomst is zonder twijfel Sangria. Deze Spaanse drank is dankzij haar frisse en zoete smaak bij zowel mannen als vrouwen erg geliefd en bovendien eenvoudig te maken. Omdat er geen vaste regels bestaan voor Sangria, kan je hem geheel naar eigen smaak maken en met een beetje creativiteit heb je in een mum van tijd een unieke drank om aan je gasten te serveren.

De basis van een Sangria bestaat uit rode wijn, stukjes fruit, suiker of een andere zoetstof,  kaneel, ijsblokjes, koolzuurhoudend mineraalwater en alcohol zoals cognac, likeur of een andere alcohol naar keuze. De porties van de verschillende ingrediënten kan je zelf bepalen, dus voldoende proeven tijdens het maken is de boodschap. Wat vruchten betreft zijn limoen, appelsien, perzik, appel en druiven veel gebruikte favorieten, maar eigenlijk past nagenoeg elke vrucht wel in een Sangria. Ook de hoeveelheid alcohol dien je te kiezen in functie van je smaak en vooral die van je gasten.

Om de Sangria volledig op smaak te brengen, maak je hem bij voorkeur een dag op voorhand en laat je hem een nachtje rusten in de ijskast. Wil je hem de dag erop stijlvol serveren dan kan je de rand van de glazen in sap of water doppen en nadien in suiker dippen. En dan genieten!