Non-verbaal communiceren: de geheimen van communicatie met non-verbale signalen

non verbale communicatieCommuniceren is een belangrijk alledaags fenomeen. We zijn er dan ook de hele dag door mee bezig. Communiceren gebeurt op verschillende manieren. Je denkt misschien direct aan verbale communicatie, of het alledaags gesprek. Maar het grootste deel van onze dagelijkse communicatie gebeurt non-verbaal. Wil je graag weten hoe non-verbale communicatie verloopt en hoe je non-verbale signalen worden overgebracht? Je ontdekt het in dit artikel.

Er zijn heel veel verschillende manieren om non-verbale signalen te verzenden. Uiterlijk en kleding is daar een eerste voorbeeld van. Via je kleding en uiterlijk, laat je aan anderen weten wie je bent. Draag je vrolijke kleuren of sobere tinten? Uitdagende kleren of net heel deftige? Het spreekwoord “de kleren maken de man”, blijkt in dit geval meestal waar te zijn!

Uiteraard zend je ook met je lichaam heel wat signalen uit. Optimisten lopen bijvoorbeeld in het algemeen recht door het leven. Zij zetten de borst vooruit en de rug recht. Onzekere mensen lopen meer ineengezakt en maken een eerder slappe indruk.

Verreweg het meest expressieve onderdeel van ons lichaam is het gezicht. Vaak zenden we met ons gezicht signalen uit, zonder dat we het zelf beseffen of kunnen controleren. Als je verliefd bent, uit zich dat bijvoorbeeld in blozen en stotteren. Als je liegt, knipper je met je ogen.

Ogen kunnen enorm veel verschillende signalen overbrengen. Via oogcontact kun je te weten komen wat je van elkaar wil. Je kan je ogen bijvoorbeeld ook gebruiken om woede over te brengen. Als iemand boos kijkt, vraagt niemand zich af wat de betekenis zou kunnen zijn. Non-verbale communicatie is dan ook vaak gebaseerd op primitieve instincten. 

 

Vrouwen versieren: enkele versiertips

vrouwen versierenWe staan er vaak van versteld, de methoden waarmee mannen op de proppen komen om vrouwen te versieren.

Vrouwen voelen zich instinctief aangetrokken tot mannen bij wie ze zich veilig, beschermd en geliefd voelen. Het heeft weinig te maken met uiterlijk, inkomen en zelfs niet met leeftijd. Als man aantrekkelijk zijn heeft alles te maken met je persoonlijkheid, je uitstraling en je presentatie. Alleen mannen die goed in hun vel zitten, op zichzelf vertrouwen en hun zaakjes goed geregeld hebben zijn in staat een vrouw te veroveren.

Laat je niet tot leugens verleiden. Je hoeft niet perfect te zijn, verzin zeker geen eigenschappen of lieg niet over je status of interesses. Blaas niet te hoog van de toren en laat de arrogantie achterwege. Je gaat in principe uit van het feit dat je een klassevolle vent bent dus gedraag je ook zo. Echte klasse schuilt in subtiliteit en daarmee kan je elke vrouw versieren.

Gevoelens delen is leuk, verhalen over je familie zijn fantastisch, maar laat het niet te melig klinken en hou het gespreksonderwerp leuk en luchtig. Net zoals jij als man valt voor haar vrouwelijkheid, verwacht zij van jou ook je mannelijke kant te leren kennen. Humor is goed, slapstick minder.

Treed haar toe bij gedeelde interesses, maar ga niet blindelings akkoord met alles wat ze zegt. Deel je haar mening niet, zie het dan als een uitdaging om elkaars mening erover te horen en te begrijpen. Laat haar het gesprek sturen zodat je makkelijk kan aansluiten en betrokken lijkt bij haar mening.

Stuur nooit één van je vrienden op haar af om haar duidelijk te maken dat je interesse hebt in haar. Laat zien dat je je eigen boontjes kan doppen.

Doe het rustig aan en probeer haar niet gelijk bij het eerste afspraakje in bed te krijgen, zo toon je respect voor haar en laat je haar blijken niet enkel op seksueel vlak tot haar aangetrokken te zijn.

Wees vooral jezelf en wees er trots op zo kan je alle vrouwen versieren die je maar wil.

Mannen verleiden een koud kunstje?

mannen verleidenEr wordt gezegd dat vrouwen het gemakkelijker hebben dan mannen op het vlak van verleiden. Over het algemeen is dit ook waar. Toch vragen veel vrouwen zich af: hoe verleid je een man?

Het antwoord is door subtiele en ook minder subtiele signalen. Zorg ervoor dat de mannen die jij leuk vindt jou zien staan!

Vrouwen gebruiken veel meer lichaamstaal dan mannen en veronderstellen vaak verkeerdelijk dat mannen dit probleemloos kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 1,6% van de mannen alle vrouwelijke verleidingssignalen herkent. We denken aan het hoofd lichtjes omhoog kantelen, door de haren strijken of je nek ontbloten. Subtiele vrouwelijke gebaren gaan dus aan heel wat mannen voorbij. Verleiden draait om uitstraling. Niets is zo aantrekkelijk voor een man als de glimlach van een vrouw. Probeer zijn blik te vangen. Lach verlegen of uitdagend en kijk weg. Als hij teruglacht heb je beet. De meeste mannen lezen dit signaal goed en gaan dan over tot verbale communicatie. Zelfvertrouwen is hierbij een sexy vaardigheid om te bezitten, wie goed in haar vel ziet, ziet er goed uit.

Verzorg jezelf, de juiste kleding kan je daar enorm bij helpen. Kleed je zo vrouwelijk mogelijk, zonder te overdrijven, combineer met hoge hakken en voel jezelf sexy. Kies de juiste lingerie om je zelfvertrouwen te boosten. Mannen houden over het algemeen niet van een overdadig gebruik van make-up. Het smaakt niet lekker en het geeft de indruk dat je je als vrouw niet durft te tonen. Hou je parfum subtiel.

Aandacht geven is de ultieme verleidingstechniek. Hou het ontspannen en relaxed en toon oprecht interesse in wat hem bezig houdt, wat hij doet in het leven en wat zijn hobby’s zijn.

Zeker niet het minst belangrijk is deze laatste tip. Probeer niet te hard. Niets is zo’n afknapper als wanhoop. Een man verleiden komt erop neer dat je hem zover krijgt dat hij jou wil verleiden!

Wat vrouwen willen

wat willen vrouwenSingle mannen opgelet! Dit artikel zal je helpen beter te begrijpen wat vrouwen echt willen en waar jij misschien de mist ingaat.

Wat zoeken vrouwen in een man? Een moeilijke vraag die zelfs voor een vrouw moeilijk te beantwoorden is. Laat staan dat je het als man zomaar moet weten!

Denk je dat vrouwen veeleisend zijn dan heb je het mis. Het enige dat een vrouw wil is een oprechte en betrouwbare levenspartner. Een man op wie ze kan bouwen. Meer niet.

Een man kan daaraan voldoen door te beschikken over een behoorlijke dosis zelfvertrouwen. Niet te verwarren met arrogantie, dominantie of machogedrag. Het volstaat een ontspannen houding uit te stralen die zegt dat je in staat bent de normale uitdagingen in het leven het hoofd te kunnen bieden.

Dit betekent niet dat alle gevoelens klakkeloos opzij geschoven moeten worden. Twijfel, angst en enige vorm van kwetsbaarheid maken je mens en mogen ook best aanwezig zijn.

Eeuwen geleden was het voor de man noodzaak en daarbij ook aangeboren om vertrouwen in eigen kunnen te kweken en uit te stralen. Het was nodig om te overleven. Mede door de hedendaagse verschuiving in de rolverdeling tussen man en vrouw is het voor de man niet altijd even gemakkelijk duidelijke tekenen te geven van mannelijk zelfvertrouwen. Om erachter te komen wat voor vlees ze in de kuip heeft zal een vrouw er zelf wel achter proberen komen hoe het zit op dat vlak.

Vrouwen bewonderen mannen die de wil tonen om tegenslagen en moeilijkheden te overwinnen en om doelen te bereiken zowel op het vlak van werk als sport of hobby’s. Laat zien dat je de emotionele uitdaging met haar durft aangaan. Dat je het aandurft haar te veroveren. Wanneer je hierin jezelf weet te overtreffen, win je de hoofdprijs, het meisje!

Hoe veilig flirten met mannen

hoe flirten met mannenHoe moet je flirten met mannen? Volgens relatie expert John Grey ervaren vrouwen flirten met mannen net zoals winkelen. Ze vindt het leuk naar iets te kijken wat haar bevalt, ze past de kleding en loopt net zo gemakkelijk weer weg zonder iets te kopen. Deze houding omschrijft haar flirtgedrag als “ik kijk en wat ik zie bevalt me misschien wel. Misschien ben jij wel degene die mij gelukkig kan maken”.

Vaak zien vrouwen het flirten met een man als iets leuks en natuurlijks, voor anderen lijkt alles chinees. Vrouwen denken echter te diep na over de manier van flirten. Vertrouw op jezelf, veel aspecten van het flirtgedrag komen vanzelf en helemaal onbewust.

De belangrijkste regel om te flirten met mannen is: laat alle openingszinnen en oneliners achterwege. In je communicatie met anderen wordt slechts 30% van de boodschap overgedragen door uitgesproken woorden. 70% van de boodschap bestaat dus uit het tweede luik, het non-verbale, lichaamstaal dus. Deze signalen missen hun effect dan ook niet. Oogcontact maken, glimlachen, toenadering zoeken, het zijn allemaal signalen die duidelijker spreken dan duizend woorden.

Stap één is het maken van oogcontact, het is een relatief veilige manier om erachter te komen of de tegenpartij hetzelfde over jou denkt. Je zal zien dat een positieve reactie vaak een glimlach teweeg brengt, zowel van zijn kant als de jouwe. De basis is gelegd om een praatje te maken. Een simpele “hallo” werkt over het algemeen het best om het ijs te breken.

Tijdens het gesprek zijn nabijheidsignalen ontzettend krachtig. Als twee mensen succesvol met elkaar flirten zullen ze elkaar steeds dichter naderen. Ze laten elkaar toe in de zogenaamde intieme zone, doorgaans binnen een halve meter van elkaar. Aanraking is de volgende grote stap. Vrouwen die flirten hebben onbewust de neiging om met hun vingers hun gezicht of haren aan te raken. Dit is een signaal voor de man dat ze door de man aangeraakt wil worden.  Mannen zoeken dan al snel toenadering door aanrakingen van de elleboog of schouder van de vrouw.

Vrouwen, blijf opletten bij het flirten met mannen dat je niet diegene oppikt die enkel uit is op seks. Vooral in bars of nachtclubs kan flirten worden aanzien als meer.

Hoe krijg je je ex terug in je armen?

ex terug krijgenWie bij een relatiebreuk het gevoel heeft dat er echt nog een toekomst is met zijn of haar ex en dus niet van zin is om zonder die persoon verder te gaan, kan zijn ex terug krijgen met enkele eenvoudige tips.

Eerst en vooral is het belangrijk om niet wanhopig te worden of je ex te stalken. Wanhopige mensen zijn niet aantrekkelijk en de kans dat je ex in dat geval naar je terugkomt is nihil. Wat je wel moet doen is verder gaan met je leven en tonen wat je ex kwijt is. Want pas als je iets niet meer hebt, besef je ten volle de waarde ervan. Kleed je mooi, verzorg jezelf, zorg dat je er geweldig uitziet, leef en vertel aan de wereld hoe fantastisch je het hebt. Zelfs wanneer je geen enkel contact meer hebt mag je er zeker van zijn dat je ex het te weten komt. Zeker in een wereld die bol staat van social media zoals facebook, netlog en twitter kan je er vanop aan dat je ex je nog volgt. Want dat doe jij toch ook bij je ex, nietwaar?

Als laatste dien je geduldig te zijn. Je ex zal maar al te snel beseffen dat hij je terug wil, maar zijn fout toegeven, kan net ietsje langer duren. Maar hem terug krijgen doe je zeker, als jij dan nog wil tenminste…