Hoe veilig flirten met mannen

hoe flirten met mannenHoe moet je flirten met mannen? Volgens relatie expert John Grey ervaren vrouwen flirten met mannen net zoals winkelen. Ze vindt het leuk naar iets te kijken wat haar bevalt, ze past de kleding en loopt net zo gemakkelijk weer weg zonder iets te kopen. Deze houding omschrijft haar flirtgedrag als “ik kijk en wat ik zie bevalt me misschien wel. Misschien ben jij wel degene die mij gelukkig kan maken”.

Vaak zien vrouwen het flirten met een man als iets leuks en natuurlijks, voor anderen lijkt alles chinees. Vrouwen denken echter te diep na over de manier van flirten. Vertrouw op jezelf, veel aspecten van het flirtgedrag komen vanzelf en helemaal onbewust.

De belangrijkste regel om te flirten met mannen is: laat alle openingszinnen en oneliners achterwege. In je communicatie met anderen wordt slechts 30% van de boodschap overgedragen door uitgesproken woorden. 70% van de boodschap bestaat dus uit het tweede luik, het non-verbale, lichaamstaal dus. Deze signalen missen hun effect dan ook niet. Oogcontact maken, glimlachen, toenadering zoeken, het zijn allemaal signalen die duidelijker spreken dan duizend woorden.

Stap één is het maken van oogcontact, het is een relatief veilige manier om erachter te komen of de tegenpartij hetzelfde over jou denkt. Je zal zien dat een positieve reactie vaak een glimlach teweeg brengt, zowel van zijn kant als de jouwe. De basis is gelegd om een praatje te maken. Een simpele “hallo” werkt over het algemeen het best om het ijs te breken.

Tijdens het gesprek zijn nabijheidsignalen ontzettend krachtig. Als twee mensen succesvol met elkaar flirten zullen ze elkaar steeds dichter naderen. Ze laten elkaar toe in de zogenaamde intieme zone, doorgaans binnen een halve meter van elkaar. Aanraking is de volgende grote stap. Vrouwen die flirten hebben onbewust de neiging om met hun vingers hun gezicht of haren aan te raken. Dit is een signaal voor de man dat ze door de man aangeraakt wil worden.  Mannen zoeken dan al snel toenadering door aanrakingen van de elleboog of schouder van de vrouw.

Vrouwen, blijf opletten bij het flirten met mannen dat je niet diegene oppikt die enkel uit is op seks. Vooral in bars of nachtclubs kan flirten worden aanzien als meer.