Een tuinomheining die bij je woning past

tuinomheiningEen tuinomheining is de afwerking voor je mooie tuin. Kies zeker voor een omheining die zowel bij je tuin als woning aansluit, zo vormt alles een mooi geheel.

Er zijn heel wat soorten tuinomheiningen op de markt, hier volgt een kort overzicht van de verschillende soorten:

De eenvoudigste vorm is de tuinafsluiting met tuindraad. Tuindraad laat zich zeer makkelijk installeren en is daarnaast een goedkoop bouwmateriaal waardoor u met deze soort een budgetvriendelijke tuinomheining kunt maken. De afsluiting geeft je echter weinig extra privacy, maar je kunt de tuindraad wel perfect laten begroeien met klimplanten.

Wat je nog heel vaak ziet zijn houten tuinomheiningen, deze werken met houten schotten die je moet installeren tussen houten palen. De kostprijs van een tuinomheining in hout is zeer betaalbaar. Een voordeel van hout is dat je het kan schilderen in om het even welk kleur, kies je voor hout, dan kan je regelmatig je tuin eens opfrissen door een nieuwe kleur te kiezen voor je afsluiting. Aan hout is er wel wat meer onderhoud, zorg ervoor dat je voor een goeie houtsoort kiest, die voorbehandeld is tegen houtrot.

De stevigste variant is de tuinomheining in beton, deze werkt met betonpalen die een gleuf bevatten waartussen dan betonplaten kunnen geschoven worden. De betonpalen zelf, die worden in de grond verankerd met beton, hierdoor krijgt de tuinomheining een stevige basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *